Annons


Goda, snabb och lätta scones

Annons

Hej på er!

Här kommer receptet alla borde ha. Det är superlätt, snabbt och magiskt gott. Det går att smaksätta med precis vad som och här nedan ger jag några exempel på vad jag brukar blanda i. Man behöver inte forma bullar utan klickar bara ut smeten på en bakplåtsklädd form! 🙂

CZ7A8510
  CZ7A8535

CZ7A8519

Serverar ofta mina scones med rårörda bär och marmelad. Allt toppas alltid med en nypa havssalt. En syrlig bärsallad får du genom att blanda bär och pressa över lite lime. Mums!

Ingredienser till 6 portioner scones

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 250°C.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver, någon av smaksättningarna (se Tips nedan) och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.

3. Klicka 6 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper.  Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Servera sconsen nygräddade med det du gillar! :)

Smaksättningar: Testa rivet apelsin, citron eller limeskal i smeten – väldigt fräscht! Supergott är det också att riva ner ost i smeten (ca 1/2 dl). Vill du ha chokladscones går det fint att klicka ner lite nutella i smeten innan de ska in i ugnen.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Laroche