Annons


Enkla och snabba klick-scones

Annons

Att få slå sig ner här efter en långprommis med Bellis!

I ett bord med nybakade scones, olika marmelader, färsk frukt och en kopp nykokt kaffe med en skvätt grädde i… I soffan framför ett avsnitt av bron är minst sagt ljuvligt!

Jag har delat med mig av mitt bästa scones-recept tidigare men det tåls att göra igen. Man klickar bara ut bullarna på plåten utan att behöva gegga med degen och sedan sköter de sig själva i ugnen i ca 10 minuter! Ut kommer världens godaste scones! 🙂

scones-001

CZ7A9781

scone

Ingredienser till 6 portioner scones

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 krm salt

50 g smör eller margarin

2 dl mjölk

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 250°C.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver, någon av smaksättningarna (se Tips nedan) och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.

3. Klicka 6 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper.  Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Servera sconsen nygräddade med det du gillar!

Smaksättningar: Testa rivet apelsin, citron eller limeskal i smeten – väldigt fräscht! Supergott är det också att riva ner ost i smeten. Vill du ha chokladscones går det fint att klicka ner lite nutella i smeten innan de ska in i ugnen.

Ha en härlig söndag!

Kram

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin