Räkor, aioli och nyrostat bröd!

Helgen har som vanligt bara susat förbi..

Well, har hunnit fira en av de bästa 30-åringarna jag vet med en hejdundrande fördelsedagsbrunch, bubbel och tjejmys! Klippt gräsmattan (pjuuh), storstädat huset, sprungit en mil, ätit middag på vårt stammishak och tagit exakt samma meny som jag alltid tar och NU har jag precis dukat fram en bricka med det här (iiiiiiiih).

Annons

rakor1

Färska räkor, aioli, rostat bröd och kalixrom… För att vi ska hinna njuta lite av det bästa som finns: att bara va (varför gör man det alldeless för sällan??).

Räkor är det bästa jag vet! Så löjligt gott. Med aioli, fin-rom och nyrostat bröd blir det snäppet löjligare (gott).. Ja men ni vet, så att man nästan blir matt. Jag är redan matt efter den här helgen så hjälper nerverna en bit på vägen med lite rose.

rakor5

rakor7

rakor6

Rose med lite färska hallon är både somrigt och gott!

Aioli:

2 äggulor

1 1/2 dl rapsolja

1/2 dl olivolja

2 vitlöksklyftor

1 tsk dijonsenap

1 tsk vinäger

salt

Så här gör du

Blanda samman senap, vinäger och äggulor i en skål.

Tillsätt oljorna i en liten stråle medan du vispar kraftigt.

Tillsätt pressad vitlök och salt efter smak.

Nu ska jag njuta av den här blåsiga (men isf soliga) kvällen!

Ha en mysig kväll!

Kram

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin