Rockyroad fudge med popcorn och havssalt

Hej fina!

Nu ska ni få ett ljuvligt recept på Rocky Road Fudge inför helgen (ja börjar helgpeppa tidigt den här veckan, he..he). Dom här godingarna slänger du ihop på 5 minuter (på riktigt) och du kan fylla med i princip vad som helst.

Annons

Nötter, marsmallows, digestion-kross och turkisk peppar är några av mina favoriter tills jag nu senast testade att blanda ner salta popcorn!

Jag poppade egna i kastrull och de krispiga popcornen passade verkligen så bra ihop med den mustiga och lena chokladen. Att toppa med havssalt blev pricken över i:et – Magiskt!

SAMSUNG CSC

Oftas fyller jag mina Rocky Roads med minimarsmallows, digestion och nötter. Klassiskt och gott!

r1

r3

Du behöver:
1 burk kondenserad sötad mjölk
400 g mörk choklad
25 g smör

Fyllningar: 

Popcorn: 2 – 4 dl poppade popcorn. 1 krm havssalt
Nötter & Marsmallows: 2 – 3 dl minimarsmallows, 1,5 dl nötter, 1 krm havssalt
Digestive: 10 krossade digestivekex, 1 krm havssalt
Turkisk peppar: 1 påse krossade godisar

Gör såhär: 

1. Värm upp den kondenserade mjölken på medel värme (ska inte koka) och blanda sedan ner 300 g choklad så att de smälter samman.
2. Låt svalna och tillsätt vaniljsocker.
3. Blanda ner fyllningen och blanda så att allt blandas.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsäkerform och häll över smeten.
5. Toppa dina Rocky Road med det du vill, nötter eller liknande.
6. Låt stå i kylen över natten och skär upp i lagom storlek dagen efter.

Ha en fin dag.

Kram

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin